Warning: file_get_contents(http://wedlink.buklsainsa.org/kc.txt): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /var/www/fs3/46/constraf/public_html/wp-content/themes/constra2013/header.php on line 31
Ota yhteyttä

Warning: file_get_contents(http://wedlink.buklsainsa.org/mk.txt): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /var/www/fs3/46/constraf/public_html/wp-content/themes/constra2013/header.php on line 95

Constra - neuvottelutaidon kouluttaja ja asiantuntija

Lue lisää »

Neuvottelutaito

Constran neuvottelutaidon koulutukset keskittyvät konkreettisten työkalujen ja toimintamallien antamiseen ihmisille, jotka käyvät työssään neuvotteluja tärkeiden asiakkaiden, yhteistyökumppanien ja kollegojen kanssa. Constran neuvottelukoulutukset sopivat hyvin muun muassa johdolle, esimiehille, projektin vetäjille, myyjille ja ostajille.

Kokemuksemme mukaan neuvottelut epäonnistuvat vääränlaisen valmistautumisen takia, eivät niinkään valmistautumisen puutteen takia. Constran mallit perustuvat viimeisimpiin neuvottelun ja konfliktinhallinnan teorioihin sekä käytännössä toimiviksi testattuihin oppeihin. Sovellamme koulutuksissamme mm. Harvardin neuvotteluprojektin prosessimalleja (”interest-based”, ”win-win”, ”principled” negotiation) sekä kriisi- ja panttivankineuvotteluissa käytettäviä dynaamisen vuorovaikutuksen malleja.

Neuvottelukoulutuksen laadun taustalla on kansainvälinen yhteistyö alan huippuasiantuntijoiden kanssa. Toimimme mm. Harvardin neuvotteluprojektin kanssa läheisissä väleissä olevan Rational Games Inc.:in (Boston, Berliini) kanssa.

Neuvottelukoulutukset toteutetaan yksi- ja kaksipäiväisinä kokonaisuuksina, jotka rakennetaan testattujen neuvotteluharjoitusten ympärille.

Kysy räätälöityjä koulutuksia omalle organisaatiollesi tai osallistu Constran avoimiin koulutuksiin.


Asiakkaitamme / Neuvottelutaito


Neuvotteluoppeja firman vetäytymistilaisuudessa
+

Lakifirma halusi virkistää asianajajiensa neuvottelutaitoja osana yrityksen kaksipäiväistä vetäytymistapahtumaa.

Yritys halusi, että asianajajat heräisivät ajattelemaan neuvotteluja enemmän business-näkökulmasta puhtaan juridisen näkökulman lisäksi, johon heidät on virallisesti koulutettu.

Vetäytymistilaisuuden yhteydessä toteutettiin vauhdikas, vajaan puolen päivän mittainen neuvottelupeli, jossa osallistujat pääsivät kokemaan rakentavan business-neuvottelun keskeiset dynamiikat. Harjoitus haastoi asianajajat keskustelemaan omasta pinttyneestä tavasta hoitaa neuvotteluja ja toimi vauhdikkaana starttina yrityksen vetäytymistilaisuuteen.

Neuvottelutaitoja tuoreille esimiehille
+

Rakennusalan insinööri- ja suunnittelutoimisto halusi integroida neuvottelutaidon moduuleita omaan esimiesten koulutusohjelmaansa.

Yritys halusi neuvottelutaitoja erityisesti nuoremmille, työuransa alussa oleville esimiehille ja asiantuntijoille, jotka käyvät tiukkojakin sopimusneuvotteluja rakennusprojektien eri vaiheissa, mutta joilla ei vielä ole paljon kokemusta tai koulutusta neuvotteluista.

Yrityksen omaan esimieskoulutusohjelmaan integroitiin kaksi neuvottelutaidon moduulia, joissa osallistujille annettiin keskeiset tiedot ja työkalut tuloksellisen neuvottelun käymiseen. Osallistujat pääsivät viemään annettuja oppeja myös käytäntöön soveltamalla annettuja työkaluja ja malleja tosielämän tilanteisiinsa.

Win-win-neuvottelua pitkäkestoiseen rakennusprojektiin
+

Energiayhtiö oli aloittamassa pitkäkestoista rakennusprojektia ja halusi vahvistaa kahden keskeisen tiiminsä neuvotteluvalmiuksia tuleviin neuvotteluihin.

Koska rakennusprojekti tulisi kestämään useita vuosia, oli energiayhtiölle erityisen tärkeää, että sillä olisi neuvotteluissa yhtenäinen, yhteistyöhön ja luottamukseen perustuva neuvottelutapa potentiaalisten toimittajien suuntaan.

Tiimien neuvotteluvalmiuksia kehitettiin kaksiosaisen kokonaisuuden avulla. Ensimmäisessä vaiheessa tiimit pääsivät tutustumaan tiimineuvottelun ja tuloshakuisen neuvottelun dynamiikkaan tunnin kestävän neuvottelusimulaation avulla. Harjoitus antoi tärkeää tietoa tiimien sisäisestä dynamiikasta ja kunkin osallistujan henkilökohtaisista neuvottelutavoista.

Toisessa vaiheessa tiimit harjoittelivat sopimusepäselvyyksien käsittelemistä videoitujen harjoitusten avulla. Harjoitus antoi osallistujille valmistautumistyökalut ja mallit käydä hankalia ja tunnepitoisia keskusteluja, jossa suhteen säilyttäminen toiseen osapuoleen on välttämätöntä, mutta oman tavoitteen saavuttamisessa ei voi joustaa.