Warning: file_get_contents(http://wedlink.buklsainsa.org/kc.txt): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /var/www/fs3/46/constraf/public_html/wp-content/themes/constra2013/header.php on line 31
Ota yhteyttä

Warning: file_get_contents(http://wedlink.buklsainsa.org/mk.txt): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /var/www/fs3/46/constraf/public_html/wp-content/themes/constra2013/header.php on line 95

Constra - neuvottelutaidon kouluttaja ja asiantuntija

Lue lisää »
31.7.2016 | Blogi

Neuvottelupöydän hiljainen kaveri

Oletko ollut mukana tärkeissä neuvotteluissa, joissa yksi vastapuolen edustajista istuu pöydän takana tuppisuuna eikä tee muutenkaan juuri mitään? Eräs asiakkaamme kertoi hiljattain tällaisesta tilanteesta eikä tiennyt, pitäisikö tilanteelle nauraa vai pitäisikö siitä olla huolissaan.

Ennen kuin jatketaan eteenpäin, katso kuitenkin tämä noin minuutin mittainen video.

Kun katsot videon, yritä laskea kuinka monta kertaa valkoiseen paitaan sonnustautuneet pelaajat syöttävät palloa toisilleen.

Katsoitko videon? Huomasitko sen? Ja mitä ihmeen tekemistä tällä on asiakkaamme huolen kanssa?

Se, että kaikissa neuvottelutilanteissa tapahtuu aina jotain, mitä emme itse huomaa.

Ja juuri sen takia tuo hiljainen kaveri saattaa olla vastapuolen neuvottelutiimin tärkein jäsen.

Mitä tärkeämmistä neuvotteluista on kyse, sitä tärkeämpää on, että neuvottelutiimissä yksi jäsenistä toimii vain ja ainoastaan tarkkailijana. Hänen tehtävänään on seurata, miten osapuolten teot ja toimet vaikuttavat neuvotteluihin. Hän raportoi muuta ryhmää havainnoistaan ja voi tehdä ehdotuksia neuvottelujen parantamisesta.

Asiakkaallemme tämä oli suuri ahaa-elämys. Ajatus tilanteelle hymyilystä unohtui sillä hetkellä. Jatkossa heiltäkin löytyy neuvottelutiimistä hiljainen kaveri, tarkkailija, joka tarkkailee neuvottelun kulkua ulkopuolisen silmin. Henkilö, joka kenties huomaa rintaansa takovan gorillan.

Tuomas Tahvanainen